Svarvning

Vi har en modern maskinpark med automatsvarvar och CNC-svarvar som bearbetar detaljer i olika metaller så som stål, rostfritt och mässing. Vi investerar kontinuerligt i nya maskiner för att kunna hänga med i tekniken som ständigt accelererar. Det är också viktigt för oss att vi håller en hög kompetensnivå på vår personal och genomför därför utbildningar löpande.

Automatsvarvning

Automatsvarvning använder vi vid tillverkning av större serier där finmekaniken är av stor betydelse. Med dess höga kapacitet produceras identiska detaljer och då ofta i mindre format. Diametern är då vanligtvis inte större än 36 millimeter.

När man beskriver vad automatsvarvning innebär är det kort och gott att maskinen gör alla momenten. Vilket betyder att den svarvar en detalj, när den är klar fångas den upp, därefter matar maskinen fram nytt material och påbörjar nästa detalj.

CNC-svarvning

När vi jobbar med mindre till mellanstora serier använder vi oss av någon av våra fjorton CNC-svarvar. Det lämpar sig bra när man vill ha en jämn kvalitet och svarvar serier med snäva toleranser från 60 mm upp till 300 mm.
Med hjälp av CNC- tekniken kan vi utföra allt från svarvning, fräsning och sidobearbetning i en enda uppspänning.

Kontakta oss