Om oss

Företaget

Stacke Mattssons AB är från början ett familjeägt företag med gamla anor, som idag tillhör AM Stacke Group och ägs av börsnoterade bolaget Amnode AB. Vårt företag ligger i industrimeckat Gnosjö i Småland.

Vi utför automatsvarvning i både stål, rostfritt och mässing, bearbetning av varmpressad mässing samt CNC svarvning och långhålsborrning i stål och gjutgods. Våra kunder hittar man inom olika branscher så som fordon, industri, VVS, kran, skog och energisektorn. Vi levererar runt om i Norden och Europa.

Vi har lång erfarenhet inom branschen och bred kompetens som uppdateras kontinuerligt i form av utbildningar internt och externt. Sedan hösten 2020 deltar vi i Produktionslyftet, där nya tankar och idéer växer fram kring visionen vilka vi är och vart vi är på väg. Produktionslyftet hjälper till att utveckla vår förmåga att förnya oss och förbättra vår konkurrenskraft med utgångspunkt från våra styrkor och värderingar.

Här på Stacke Mattssons är vi tillsammans ett starkt team med över trettio medarbetare. Där vi värderar dig som kund högt och jobbar för långsiktiga relationer.

Teknik och miljö

Teknik och utveckling går framåt i rask takt och hos oss syns det tydligt i vår maskinpark. Vi har under enbart ett par år utökat med nya maskiner och då främst på vår svarvavdelning. De investeringarna gör det möjligt för oss att kunna fortsätta hålla vår prestanda, kvalité och leveranssäkerhet ut till våra kunder.

Samtidigt får man inte glömma vår miljö utan värna om den på allra bästa sätt. Därför ser vi över allt från våra transporter till att erbjuda våra kunder bra materialval med minsta möjliga spill av råvara. Spånen som blir kvar efter utfört arbete tas till vara och säljs för att åter bli material. Även värmen som kommer ut från maskinerna tas till vara och återförs in i lokalen.

"För vår omvärld, våra intressenter och vår gemensamma framtid".

Stacke Mattssons är certifierad av DNV GL enlig standarderna IATF 16949:2016 samt ISO9001:2015, ISO14001:2015.

Att jobba hos oss

Intervju med Daniel

Daniel började hos oss för drygt ett år sedan och jobbar som maskinoperatör på vår avdelning med bearbetning. Hans mål och ambitioner är att en dag bli en fullärd ställare.

På den här avdelningen körs oftast stora serier framför allt i transfermaskiner men även i flerop. horisontal och vertikal.

Daniels arbetsdag börjar med att han startar upp maskinerna och genom hela sitt arbetspass sköter han om och övervakar dem. Bitarna som kommer ut kontrollmäts och läggs också in i programmet SPS. Han fyller på material, justerar och ställer maskinerna vid behov.

Daniels styrkor är att han har en positiv inställning och alltid är glad. Han trivs med sitt jobb och tycker att det är ett omtänksamt och glatt gäng att få jobba med.

 

Intervju med Le

Le arbetar som maskinoperatör på vår svarvavdelning. Ett yrke hon aldrig tidigare jobbat med men varit nyfiken på att få lära sig.

1, Hur länge har du jobbat som maskinoperatör hos oss?
- I ca 4 månader.

2, Vad är det som gjort att det här yrket låtit intressant och fått dig att våga söka?
- Det är den tekniska biten som lockat, jag har varit nyfiken på hur maskinerna fungerar.

3, Är det någon skillnad på att vara tjej eller kille i det här yrket?
-Nej, det tycker jag inte.

4, Har du några bra råd till någon som funderar på att bli operatör?
-Att vara noggrann
-Lyhörd
-Öppen för att lära sig mer

5, Vad är det bästa med att jobba här?
- Det är bra arbetsledare och arbetskamrater!

 

Intervju med Isac

I februari 2021 började Isac sin anställning som operatör på vår svarvavdelning. Sedan dess har han fått en ny arbetsroll som innebär att han jobbar som kvalitetstekniker. Där han jobbar bland annat med interna och externa reklamationer, mätningar och förbättringar. Han coachas och stöds av vår kvalitetschef Jusuf och tillsammans är de ett bra team.

Vi ställer 3 frågor till Isac:

Hur tycker du att den interna resan har varit för dig?
- Det har varit en bra utveckling för mig och övergången mellan jobben har skett i en lagom takt. Jag trivs med arbetet och variationen av arbetsuppgifter. På det personliga planet har det påverkat mig väldigt positivt.

Kan du beskriva hur du upplever ditt jobb med 3 ord?
-Lärorikt
-Roligt
-Inspirerande

Vad tycker du är fördelarna med att jobba här?
- Att det finns möjligheter att kunna vidareutbilda och bra arbetskollegor.