Om oss

Om oss

Startskottet för Stacke Mattssons AB

Stacke Mattssons AB bildades efter en fusion år 2016 mellan bolagen Stacke Metall AB och Mattssons Mekaniska AB. Det finns gamla anor i båda bolagen vilket gör att vi tillsammans får en lång erfarenhet av verksamheten. Vi är ett av tre företag som tillhör AM Stacke Group som ägs av börsnoterade bolaget Amnode AB. Vi ligger i hjärtat av Småland, närmare bestämt i Gnosjö.

Vi är ett starkt team med ett 30-tal medarbetare och har en omsättning på 70 MSEK. År 2021 har vi satt som vision att vi ska uppnå en omsättning på 100 MSEK. Målet är helt enkelt grundat på vår breda kompetens, drivkraft och långsiktiga relationer med våra kunder.

Vi på Stacke Mattssons utför automatsvarvning i både stål, rostfritt och mässing. Bearbetning av varmpressad mässing, koppar och aluminium samt CNC-svarvning och långhålsborrning i stål och gjutgods.

Våra kunder som vi varmt värnar om finns inom olika branscher så som fordon, industri, VVS, kran, skog och energisektorn. Med leveranser bland annat till Norden, Europa och Sydamerika.

Teknik och miljö

Det är en spännande tid vi lever i då utveckling och teknik hela tiden accelererar. Vi vill såklart vara med i denna utveckling och investerar allt eftersom i vår maskinpark. Bara under år 2018 utökade vi vår verksamhet med fyra svarvar och under 2019 har vi mottagit ytterligare två svarvar. Just för att vi skall kunna fortsätta hålla vår prestanda, kvalité och leveranssäkerhet ut till våra kunder.

Men för oss är också miljön och livscykelperspektivet en viktig bit. Vi ser över allt ifrån våra transporter till att vi erbjuder bra materialval och producerar med minsta möjliga spill av råvara. Vi jobbar ständigt med miljötänk och ser det som en självklarhet för våra medmänniskor och vårt klimat.

"För vår omvärld, våra intressenter och vår gemensamma framtid".

Stacke Mattssons är certifierad av DNV GL enlig standarderna IATF 16949:2016 samt ISO9001:2015, ISO14001:2015.